Lični zahtjev
5

Zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH podnio ostavku

Piše: Er. M.
Uroš Pena (Foto: DKPT BiH)
Uroš Pena (Foto: DKPT BiH)
Zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Uroš Pena podnio je ostavku Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH.

Za danas je zakazana sjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj će biti govora o razrješenju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Na dnevnom redu nalazi se samo jedna tačka koja glasi: "Lični zahtjev za razrješenje dužnosti Uroša Pene, zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH".

Riječ je o zahtjevu od 6. aprila 2018. godine, koji je u pisarnici Parlamentarne skupštine BiH zaprimljen jučer.

Uroš Pena ranije je obavljao funkciju direktora policije Republike Srpske, a mediji su prošle godine pisali kako se Pena našao pod lupom Odsjeka za unutrašnju kontrolu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH jer je predavao na fakultetima i u isto vrijeme bio evidentiran da je prisutan na poslu u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

Podsjećamo, u decembru prošle godine ostavku na poziciju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH podnio je i Mile Jurić.