{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zamjenica ministra finansija i trezora BiH Edita Đapo podnijela ostavku

F
8.5.2014. u 14:52
3
38
Zamjenica ministra finansija i trezora BiH Edita Đapo podnijela ostavku
3
Zamjenica ministra finansija i trezora BiH Edita Đapo podnijela ostavku
Edita Đapo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zamjenica ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine Edita Đapo u srijedu je podnijela ostavku na tu funkciju, saopćio je danas Pres-centar Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.
"Nakon odluke da SBB nije dio parlamentarne većine na nivou BiH, ostavku na mjesto zamjenice ministra finansija i trezora BiH neopozivo podnosim iz razloga jer ne želim da snosim odgovornost zbog loših odluka nesposobne i korumpirane vlasti", kazala je Đapo.

Istaknula je da predstavnici vladajućih stranaka, SDA i SDP-a, nisu prihvatili Zakon o akcizama, a što je jedan od uvjeta za daljnje integracije BiH u Evropsku uniju.

Smatra da se zbog neusvajanja Zakona o akcizama i drugih zakona iz oblasti finansija ne vrši harmonizacija propisa sa propisima Evropske unije, te da BiH stagnira, a da se u konkretnom slučaju ugrožava rad duhanske industrije kao jednog od najstabilnijih proizvođača u državi.

"Poznato je da vladajuće strukture SDA i SDP-a godinama crpe sredstva iz duhanske industrije za svoje predizborne kampanje, te je očito da su stranačke interese stavili ispred interesa države i interesa građana. Neusvajanjem Zakona o akcizama ugrožen je daljnji aranžman BiH sa MMF-om, a time i finansijska stabilnost BiH. Nosioci izvršne vlasti, u prvom redu federalni premijer Nikšić, najavljuju kašnjenje isplate penzija, smanjenje plaća, invalidnina i boračkih primanja, čime je ugrožena egzistencija ionako osiromašenih i obespravljenih građana", izjavila je Đapo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: