Iz drugog pokušaja
438

Zakupac Denis Stojnić deložiran iz poslovnog objekta u sarajevskoj općini Stari Grad

Piše: I. Č.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Službenici Općine Stari Grad Sarajevo jutros su deložirali zakupca poslovnog prostora u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita broj 1, gdje je 2015. godine otvoren Tesla Pub u vlasništvu starogradskog vijećnika i MMA borca Denisa Stojnića.

Iz Općine Stari Grad su istakli da je zbog neplaćenog duga za zakup u iznosu od 370 hiljada KM naloženo da napuste prostorije, zbog čega je jučer zakazana deložacija.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić nam je potvrdio da je nakon jučerašnje neuspjele deložacije jutros stavljen pečat na poslovni objekt.

"Ne treba tome pridavati veću pažnju. Oni se ne razlikuju od ostalih dužnika, prema svima treba važiti isti zakon. Ja sam rekao da će oni izaći i izašli su. To je to", kazao je Hadžibajrić u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Dodao je da će zakupac biti vraćen u objekt ukoliko izmiri dugove, a ukoliko to ne uradi bit će raspisan novi konkurs i prostor će biti izdat nekom drugom.

Radnici su nastojali spriječiti službenike Općine Stari Grad da uđu na glavni ulaz, popišu imovinu i zapečate objekt, nakon čega je intervenirala i policija.