{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakonska legislativa u vezi sa studentskim standardom i organiziranjem

F
27.1.2009. u 11:25
0
0
Zakonska legislativa u vezi sa studentskim standardom i organiziranjem
0
Zakonska legislativa u vezi sa studentskim standardom i organiziranjem
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu prvi put će ugostiti predstavnike Evropske studentske unije i analizirati stanje studentskog standarda i organiziranja te stanja u visokom obrazovanju.
Studentski parlament se kao krovna studentska organizacija Univerziteta u Sarajevu, koji broji oko 70.000 studenata, još u martu prošle godine pismeno obratio Evropskoj studentskoj uniji sa željom da aktivno učestvuje u radu najrespektabilnije studentske organizacije u svijetu.

Studentski parlament je ispoštovao minimalne uvjete za učešće u Evropskoj studentskoj uniji, ali osnovna prepreka punopravnom članstvu je nepostojanje zakonske legislative u vezi sa studentskim standardom i studentskim organiziranjem.

Stoga će sutra na pres-konferenciji u Sarajevu predstavnici Evropske studentske unije pozvati nadležne obrazovne institucije da osiguraju zakonske i administrativne pretpostavke za punopravno učešće u ovoj organizaciji.

Kako je saopćeno iz Studentskog parlamenta, sve potrebne mjere za ispunjavanje uvjeta za punopravno učešće ovaj parlament je poduzeo početkom prošle godine, uključujući aktivnosti koje su nadilazile statutarne nadležnosti.

Studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu su samoinicijativno izradili prednacrte zakonske legislative i uputili ih na adrese resornih ministarstava u BiH.

Nažalost, nijedno od relevantnih ministarstava nije poduzelo potrebne aktivnosti da bi potpomogli namjere Studentskog parlamenta za punopravno učešće u Evropskoj studentskoj uniji, saopćeno je iz Studentskog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: