Poljoprivrednici
0

Zakon o zaštiti domaće proizvodnje mora se odnositi na sve zemlje CEFTA-e

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Zakon o zaštiti domaće proizvodnje mora se odnositi jednako na sve zemlje CEFTA-e, istaknuli su poljoprivrednici na današnjoj konferenciji za novinare u Ljubuškom.

Poljoprivrednici su najavili i blokadu zgrade Vijeća ministara u Sarajevu ukoliko ne bude razumijevanja za njihove zahtjeve.

Licemjerno je ponašanje Udruge poljoprivrednika u BiH jer su nedavno pred zgradom Ustavnog suda u Sarajevu dijelili voće i povrće, istaknuo je predsjednik Saveza udruge poljoprivrednih proizvođača Zapadnohercegovačkog kantona Dragan Pavlović.

Razlog za to, ističe Pavlović, bilo je osporavanje 'Lijanovićevog' zakona o zaštiti domaće proizvodnje.

Taj zakon ne štiti, gotovo, ništa što je izvan proizvodnog programa tvrtke Lijanović, dok voće i povrće uopće ne tretira, naglašava Pavlović.

Direktor Plantaža d.o.o. Čapljina istaknuo je kako primarni poljoprivredni proizvođači nisu ni za kakve zabrane uvoza, nego samo za zaštitu vlastitih proizvoda kroz zaštitne poreze.

BiH je potpuno nespremna dočekala ulazak velikih trgovačkih lanaca, posebice kada je u pitanju plasman domaće robe, istaknuo je predsjednik Udruge poljodjelaca Županije Zapadnohercegovačke Miro Ćutuk.