Nije bio u najavi
3

Zakon o SIPA-i skinut s dnevnog reda Doma naroda PSBiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici izjasnit će se o dva prijedloga izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku BiH. Zakon o SIPA-i skinut je s dnevnog reda.

Na dnevnom redu 40. redovne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nalazi se Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku BiH, čiji je predlagač delegat Halid Genjac, i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, čiji su predlagači delagati iz reda hrvatskog naroda.

Delegat Sredoje Nović predložio je da Dom naroda PSBiH danas ne raspravlja o Prijedlogu zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), jer ovaj zakon nije bio u najavi. Predložio je da se delegati ne izjašnjavaju ni o Izvještaju Pravobranilaštva BiH za 2017. godinu, jer Klub delegata iz reda srpskog naroda ima potrebu detaljno razmotriti izvještaj. Većina delegata u Domu naroda PSBiH podržala je Novićev prijedlog.

Na dnevnom redu nalazi se i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava Bosne i Hercegovine (drugo čitanje), Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH (drugo čitanje), Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (drugo čitanje), Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine (prvo čitanje) čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture Bosne i Hercegovine (prvo čitanje).