|

Zakon o najnižoj netosatnici vraćen na doradu, zakon o porezu na dohodak odbijen

Zakon o najnižoj netosatnici vraćen na doradu, zakon o porezu na dohodak odbijen
0
F
FENA
19.7.2006. u 12:27
0
komentara
0

dijeljenja
Zakon o najnižoj netosatnici vraćen na doradu,  zakon o porezu na dohodak odbijen
U današnjem nastavku 25. redovne sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu, poslanici su sugerirali Vladi FBiH, odnosno resornom ministru rada i socijalne politike Radovanu Vignjeviću da iz parlamentarne procedure povuče predloženi zakon o najnižoj netosatnici, što je on i učinio.
Dorada predloženog teksta je, prema većinskom mišljenju u Predstavničkom domu potrebna jer najniža predložena netosatnica od 1,50 KM za pripravinike i uposlenike sa stažom do jedne godine, nije rangirana prema stručnoj spremi uposlenika.

Nakon što je ovaj zakon vraćen Vladi na doradu, poslanici su se većinom glasova izjasnili protiv predloženog zakona o porezu na dohodak.

Ovaj tekst, upućen u parlamentarnu proceduru također iz Federalne vlade, najavljivao je četiri godišnje stope poreza na dohodak u FBiH.

Prva stopa od pet posto predviđana je za mjesečna primanja u FBiH u visini do 400 KM, druga od 10 posto za primanja od 400 do 800 M, a 15 posto za primanja od 800 do 1.500 KM. Za mjesečna primanja u FBiH veća od 1.500 KM bila je predviđena godišnja porezna stopa od 20 posto.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.