{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaključen Protokol o rješavanju problema u "Krivaji"

F
16.5.2007. u 22:20
0
0
Zaključen Protokol o rješavanju problema u "Krivaji"
0
Zaključen Protokol o rješavanju problema u "Krivaji"
Današnji višesatni razgovori u Vladi FBiH o rješavanju problema u kombinatu “Krivaja” iz Zavidovića okončani su postizanjem dogovora o rješavanju osnovnih problema o čemu je zaključen Protokol.
Dogovoreno je da u petak 18. maja počne isplata jedne plaće koja će se okončati u ponedeljak 21. maja. Sindikat će pozvati radnike da se vrate na posao u ponedeljak 21. maja kako bi se održala proizvodnja što je preduvjet za provođenje procesa privatizacije.

Uprava “Krivaje” će osigurati da se isplata druge plaće radnicima izvrši u petak 25. maja.

Nadzorni odbor “Krivaje“ će na svojoj sjednici u subotu 19. maja odobriti program privatizacije u skladu sa odlukom o podjeli na tehnološke cjeline, a u svrhu velike privatizacije.

Agencija za privatizaciju FBiH će najdalje u ponedeljak 21. maja održati vanrednu sjednicu na kojoj se trebaju donijeti odluke o usvajanju programa privatizacije i početnog bilansa i o raspisivanju tendera.

Postignuta je saglasnost da organizacione jedinice “Parketarnica” i “Furnirnica” idu u veliku privatizaciju.

U Komisiji za provedbu tendera biće zastupljeni i predstavnici Sindikata. Vlada Zeničko-dobojskog kantona će osigurati da JP Kantonalno šumsko-privredno društvo vrši redovnu isporuku sirovine prema IK “Krivaja”.

Učesnici današnjih razgovora potvrđuju da su prekid štrajka i ponovno pokretanje proizvodnje uvjeti da se “Krivaja” spasi od stečaja, i osiguraju radna mjesta i poštena procedura za provođenje velike privatizacije u ovom preduzeću, što je pretpostavka i za normalizaciju života u Općini Zavidovići.

Ovaj su Protokol potpisali premijer FBiH dr. Nedžad Branković, federalni ministar energije, rudarstva i industrije mr. Vahid Hećo, direktor Agecije za privatizaciju FBiH Enes Ganić, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, načelnik Općine Zavidovići Izet Bašić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Zavidovići Omer Muhić, općinski vijećnici Fuhad Osmić, Idriz Mujarić i Nedžad Imamović kao i direktor “Krivaje” Jusuf Čahtarević, izvršni direktor Muhamed Šibonjić, glavni sindikalni povjerenik Vehbija Aličić, predsjednik Štrajkačkog odbora Ferid Balić i član ovog tijela Hajder Zajko, saopćio je Ured za informiranje Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: