{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaključen konkurs za izbor teksta himne BiH

F
6.10.2008. u 16:13
0
5
Zaključen konkurs za izbor teksta himne BiH
0
Zaključen konkurs za izbor teksta himne BiH
Prijedlog budućeg teksta himne Bosne i Hercegovine trebalo bi se naći u Parlamentarnoj skupštini BiH do kraja godine, a Komisija za izbor teksta himne treba da okonča postupak odabira jednog prijedloga koji će dostaviti državnim parlamentarcima na razmatranje zajedno s imenom autora.
Komisija sastavljena od bh. poslanika, uglednih književnika i muzičkih autora danas je činom otvaranja koverti s dostavljenim prijedlozima himen zvanično zaključila konkursnu proceduru koja je otvorena u junu te započela proces čitanja i ocjenjivanja ovih prijedloga.

Na javni konkurs je pristiglo 339 prijedloga koje će članovi Komisije razmatrati i izabrati deset najboljih koji će ući u drugi krug ocjenjivanja. Najbolje ocijenjeni rad bit će dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH koja će u konačnici odlučivati, a autor odabranog teksta biti nagrađen s 30.000 KM.

Komisija će činom otvaranja koverti utvrditi da li pristigli prijedlozi ispunjavaju potrebne uvjete i to da li su na jezicima naroda BiH, da li su anonimni te da li su dostavljeni na vrijeme.

Prijedlozi teksta himne dostavljeni su pod šiframa, a imena autora će ostati zaštićena do kraja procesa odabira, kazao je predsjednik Komisije za izbor teksta himne Hilmo Neimarlija, izražavajući nadu da će ova komisija biti u stanju okončati posao do kraja godine.

Članovi Komisije također su izrazili zadovoljstvo odzivom na ovaj konkurs, ustvrdivši da će posao odabira biti obiman i težak, ali da se nadaju da će Komisija djelovati stručno i odgovorno i tako doći do usaglašenog rješenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: