{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaključci zajedničke administrativne komisije

F
15.6.2009. u 17:21
0
0
Zaključci zajedničke administrativne komisije
0
Zaključci zajedničke administrativne komisije
Zajednička komisija za administrativne poslove koja djeluje u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojila je na današnjoj sjednici u Sarajevu finansijski izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za period od 1. januara do 31. marta ove godine, saopćeno je iz parlamenta.
Razmatran je Prijedlog odluke o procedurama za ostvarivanje prava na osnovu člana 4. stav (4) Odluke o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, primljena k znanju analiza o efektima ukidanja naknada od 30. aprila ove godine.

Odlučeno je da se briše član 7. Odluke Vijeća ministara BiH o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prekovremeni rad, rad u neradnim danima, noćni rad i rad tokom državnih praznika u institucijama BiH.

Primljeno je k znanju obavještenje sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

Usvojen je zahtjev poslanika koji nemaju status stalno zaposlenih u Parlamentarnoj skupštini BiH za ostvarivanje prava na osnovu člana 4. stav (4) Odluke o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u PSBiH, kao i Odluka o prestanku statusa stalno zaposlenog poslanika od 6. maja ove godine.

Na današnjoj sjednici je razmatrana informacija od 6. aprila Sektora za međunarodne odnose i protokol o obavezi PSBiH plaćanja penala zbog otkazivanja putovanja.

Razmatran je zahtjev od 15. decembra 2008. godine za povrat sredstava, kao i obavještenje Službe za zajedničke poslove institucija BiH, po Odluci Zajedničke komisije za administrativne poslove, od 17. februara ove godine.

Data je saglasnost na zahtjev za kupovinu poklona od 12. maja i usvojen Prijedlog rasporeda kancelarijskog prostora u zgradi PSBiH, od 29. aprila.

Primljen je k znanju odgovor Službe za zajedničke poslove institucija BiH od 4. marta ove godine o rasporedu garažnog prostora, Prijedlog pravilnika o protokolarnim poklonima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, informacija o stavovima Kolegija Predstavničkog doma od 24. marta 2009. u vezi sa zaključcima Zajedničke komisije za administrativne poslove za pripreme programa posljedica ekonomske krize.

Na današnjoj sjednici primljen je k znanju dopis Kolegija Predstavničkog doma PSBiH od 31. marta i dopis Kolegija Doma naroda PSBiH od 15. aprila, koji se odnose na trajno smještanje Centralne izborne komisije BiH, Nacrt izvještaja o posjeti Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora, kao i dopis Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove od 24. marta ove godine, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: