Sarajevo
0

Zaključci zajedničke administrativne komisije

FENA
Zajednička komisija za administrativne poslove koja djeluje u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojila je na današnjoj sjednici u Sarajevu finansijski izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za period od 1. januara do 31. marta ove godine, saopćeno je iz parlamenta.

Razmatran je Prijedlog odluke o procedurama za ostvarivanje prava na osnovu člana 4. stav (4) Odluke o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, primljena k znanju analiza o efektima ukidanja naknada od 30. aprila ove godine.

Odlučeno je da se briše član 7. Odluke Vijeća ministara BiH o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prekovremeni rad, rad u neradnim danima, noćni rad i rad tokom državnih praznika u institucijama BiH.

Primljeno je k znanju obavještenje sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

Usvojen je zahtjev poslanika koji nemaju status stalno zaposlenih u Parlamentarnoj skupštini BiH za ostvarivanje prava na osnovu člana 4. stav (4) Odluke o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u PSBiH, kao i Odluka o prestanku statusa stalno zaposlenog poslanika od 6. maja ove godine.

Na današnjoj sjednici je razmatrana informacija od 6. aprila Sektora za međunarodne odnose i protokol o obavezi PSBiH plaćanja penala zbog otkazivanja putovanja.

Razmatran je zahtjev od 15. decembra 2008. godine za povrat sredstava, kao i obavještenje Službe za zajedničke poslove institucija BiH, po Odluci Zajedničke komisije za administrativne poslove, od 17. februara ove godine.

Data je saglasnost na zahtjev za kupovinu poklona od 12. maja i usvojen Prijedlog rasporeda kancelarijskog prostora u zgradi PSBiH, od 29. aprila.

Primljen je k znanju odgovor Službe za zajedničke poslove institucija BiH od 4. marta ove godine o rasporedu garažnog prostora, Prijedlog pravilnika o protokolarnim poklonima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, informacija o stavovima Kolegija Predstavničkog doma od 24. marta 2009. u vezi sa zaključcima Zajedničke komisije za administrativne poslove za pripreme programa posljedica ekonomske krize.

Na današnjoj sjednici primljen je k znanju dopis Kolegija Predstavničkog doma PSBiH od 31. marta i dopis Kolegija Doma naroda PSBiH od 15. aprila, koji se odnose na trajno smještanje Centralne izborne komisije BiH, Nacrt izvještaja o posjeti Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora, kao i dopis Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove od 24. marta ove godine, saopćeno je.