BiH
2

Zaključana direkcija preduzeća ZOI '84, u zgradu ne mogu ući ni korisnici prostorija

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Direkcija Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 u utorak u 16 sati je zaključana, a članovi sindikata tog preduzeća i radnici u srijedu ujutro predali su ključeve vlasniku, Vladi Kantona Sarajevo, kazao je predsjednik Sindikata preduzeća ZOI '84 Alija Hodžić.

Od jutros poslovnu zgradu preduzeća ne mogu koristiti ni druge firme koje su smještene u njihovim prostorijama, a Hodžić kaže da je Vlada KS-a za to odgovorna od trenutka kad su im vraćeni ključevi.

"Nijedan korisnik neka ne ide nama nego u Vladu i neka traže da im oni otključaju, oni su vlasnici", istakao je Hodžić.

Prilikom predaje ključeva, dodaje Hodžić, niko od predstavnika Vlade KS-a nije pokušao razgovarati s radnicima, ili ponuditi rješenje.

Ministar privrede KS-a u ostavci Emir Hrenovica jučer se obratio radnicima tokom štrajka, a Hodžić kaže da tom prilikom nije kazao niti ponudio bilo šta što bi rezultiralo rješavanjem problema radnika.

"On je samo rekao da je od 2007. godine u preduzeće ušlo više od osam miliona KM nepovratnih sredstava. Ostali smo zaprepašteni", naveo je Hodžić te dodao da su radnici još u štrajku.

Radnici preduzeća ZOI '84 u generalnom štrajku su od 23. juna, a tri osnovna zahtjeva su im isplata deset plaća, penziono i zdravstveno osiguranje.