{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaključak Vlade FBiH upućen Samostalnom sindikatu rudara

16.7.2015. u 19:51
0
0
Zaključak Vlade FBiH upućen Samostalnom sindikatu rudara
0
Zaključak Vlade FBiH upućen Samostalnom sindikatu rudara
Foto: Arhiv/Klix.ba
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić informisao je danas članove Vlade FBiH o pregovorima sa Samostalnim sindikatom rudara u FBiH s kojim je razgovarano o mogućnostima iznalaženja sistemskih rješenja po zahtjevima Samostalnog sindikata radnika rudnika u FBiH.
Iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH saopćeno je da je nakon prihvatanja Informacije Vlada FBiH usvojila i Zaključak koji je Novalić uputio Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH.

Vlada Federacije BiH utvrdila je danas i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o eksproprijaciji i uputila ga u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Ovaj organ izvršne vlasti na današnjoj sjednici razmatrao je radni tekst Zakona o poticanju zapošljavanja kojim se, s ciljem jačanja zapošljivosti i poticanja zapošljavanja, uređuju uvjeti za ostvarivanje prava na podsticaj poslodavaca pri zapošljavanju nezaposlenih osoba bez radnog iskustva u zvanju za koje su se obrazovale, odnosno dugotrajno nezaposlenih osoba.

Riječ je o jednom od reformskih zakona čije je donošenje predviđeno u Programu rada Vlade i zasnovano na ekspozeu premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Danas je donesena i Odluka o raspisivanja javnog konkursa za izbor i nominiranje za imenovanje članova nadzornih odbora u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine vrši Vlada FBiH i utvrdila kriterije za njihov izbor i nominiranje.

Federalna vlada je donijela i Uredbu o načinu dodjele prava za vađenje materijala iz vodotoka, te Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o visini naknade za korištenje zemljišta uz javne ceste.

Vlada je donijela i Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o načinu osnivanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije BiH i rukovoditelja federalnih organa državne službe kojom su smanjeni iznosi naknada za učešće u radu svih vrsta radnih tijela.

Vlada FBiH zadužila je sva federalna ministarstva, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe da odmah obustave sve procedure za prijem namještenika, do 1. septembra 2015. godine.

"Uz više izjašnjenja na inicijative za donošenje zakona, doneseno je i nekoliko kadrovskih rješenja", saopćeno je iz Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: