{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakletvu domovini položilo 298 novih vojnika

S
26.8.2011. u 13:57
0
70
Zakletvu domovini položilo 298 novih vojnika
0
U Centru za osnovnu obuku Oružanih snaga (OS) BiH u Pazariću kod Sarajeva danas je 298 vojnika, od kojih 26 žena, devete generacije položilo zakletvu i potpisalo ugovor o službi u OS BiH.
Komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Samir Nukić istakao je da u devet dosadašnjih klasa osnovnu obuku uspješno završilo 2.587 mladih vojnika u komandama i jedinicama OS BiH.

Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić rekao je da današnji događaj svjedoči o daljoj profesionalizaciji OS BiH, o planskoj, stabilnoj i kvalitetnoj tranziciji personala, te sposobnosti struktura unutar OS BiH da veoma profesionalno, kvalitetno i odgovorno obavljaju smjenu generacija, podmlađuju kadar i podižu nivo profesionalizma i kvaliteta pripadnika OS BiH.

"Današnji događaj kvalitetom i rezultatima svjedoči o sazrijevanju i vitalnosti, ali i podmlađivanju OS BiH", istakao je Cikotić.

Prema njegovim riječima, proces tranzicije u OS BiH proveden je na visokom profesionalnom nivou, uz nacionalnu, regionalnu, polnu i drugu zastupljenost kandidata.

Današnjoj ceremoniji su, osim Cikotića, prisustvovali i njegov zamjenik Živko Marjanac, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general Slavko Puljić, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, te komandanti EUFOR-a i NATO štaba u BiH Bernard Bair i Geri Hafman.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: