BiH
0

Zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji u predmetu Munib Ušanović i drugi

Sarajevo-x.com
Ročište za izjašnjenje o krivnji, pred sudijom za prethodno saslušanje Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Munib Ušanović i drugi, zakazano je za 10. januar 2008. godine, sa početkom u 10:00 sati, u sudnici 5. Optužnica tereti Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Optužnica, između ostalog, navodi da su optuženi Munib Ušanović, u funkciji Generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodrag Kureš, u funkciji Sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveza BiH u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kureš su, navodno, u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.