{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji u predmetu Munib Ušanović i drugi

S
9.1.2008. u 09:41
0
0
Zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji u predmetu Munib Ušanović i drugi
0
Zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji u predmetu Munib Ušanović i drugi
Ročište za izjašnjenje o krivnji, pred sudijom za prethodno saslušanje Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Munib Ušanović i drugi, zakazano je za 10. januar 2008. godine, sa početkom u 10:00 sati, u sudnici 5. Optužnica tereti Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.
Optužnica, između ostalog, navodi da su optuženi Munib Ušanović, u funkciji Generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodrag Kureš, u funkciji Sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveza BiH u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kureš su, navodno, u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: