{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji Mehmeta Ozturka i drugih

S
11.1.2008. u 15:06
0
0
Zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji Mehmeta Ozturka i drugih
0
Zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji Mehmeta Ozturka i drugih
Ročište za izjašnjenje o krivnji pred sudijom za prethodno saslušanje Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Mehmeti Ozturk i drugi, zakazano je za 14. januar 2008. godine, sa početkom u 11:00 sati.
Optužnica tereti Mehmetija Ozturka, Yasara Sarmaca i Midhata Bašića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje osoba, a Yasara Sarmacu i za krivično djelo krivotvorenje isprava.

Prema navodima u optužnici, Ozturk Mehmeti, Yasar Sarmaca i Midhat Bašić su, u toku 2007. godine, pripremali i organizovali prebacivanje osoba iz Republike Turske u druge države, a preko teritorija Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, bez ispunjavanja uslova za zakonit ulazak i boravak migranata u drugim državama. Tom prilikom, kako navodi optužnica, optuženi su lažnim prikazivanjem činjenica i korištenjem lažnih putnih isprava za migrante, prebacivali Turske migrante u Bosnu i Hercegovinu odnosno Republiku Makedoniju, odakle su dalje trebali biti prebačeni u Francusku odnosno Njemačku, a sve u cilju ostvarivanja imovinske koristi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: