{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakazana statusna konferencija u predmetu Munib Ušanović i drugi

S
4.3.2008. u 09:11
0
0
Zakazana statusna konferencija u predmetu Munib Ušanović i drugi
0
Zakazana statusna konferencija u predmetu Munib Ušanović i drugi
Statusna konferencija pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Munib Ušanović i drugi, zakazana je za 5. mart 2008. godine sa početkom u 09:30 sati u sudnici 6, sapćeno je iz Suda BiH.
Optužnica tereti Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Optužnica, između ostalog, navodi da su optuženi Munib Ušanović, u funkciji generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodrag Kureš, u funkciji sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveza BiH u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kureš su, navodno, u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: