{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakazana statusna konferencija u predmetu Munib Ušanović i drugi

S
4.3.2008. u 09:11
0
0
Zakazana statusna konferencija u predmetu Munib Ušanović i drugi
0
Zakazana statusna konferencija u predmetu Munib Ušanović i drugi
Statusna konferencija pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Munib Ušanović i drugi, zakazana je za 5. mart 2008. godine sa početkom u 09:30 sati u sudnici 6, sapćeno je iz Suda BiH.
Optužnica tereti Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Optužnica, između ostalog, navodi da su optuženi Munib Ušanović, u funkciji generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodrag Kureš, u funkciji sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveza BiH u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kureš su, navodno, u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: