Izvještaji
7

Zakazana sjednica Zastupničkog doma PFBiH, na dnevnom redu nema zakona

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH održat će 22. novembra ove godine 25. redovnu sjednicu, a kao tačke dnevnog reda predloženi su određeni izvještaji, informacije te tačka naslovljena kao "izbori i imenovanja".

Na dnevnom redu nije predložen nijedan zakon tako da će se federalni parlamentarci izjašnjavati o Izvještaju o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za period 2015. godine, Izvještaju o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za 2016. godinu i Izvještaju o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova od 1. januara do 30. juna 2017. godine.

Pred zastupnicima će se naći i Informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period januar-decembar 2015. godine, Informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za 2016. godinu i Informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period od 1. januara do 30. juna 2017. godine.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se i Izvještaj o poslovanju JP Elekroprivreda BiH dd Sarajevo za 2015. godinu, Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda HZHB dd Mostar za 2015. godinu, Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH dd Sarajevo za 2016. godinu, Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda HZHB dd Mostar za 2016. godinu i Izvještaj o poslovanju BH-GAS doo Sarajevo za 2016. godinu.

Parlamentarci bi trebalo da se očituju i o Izvještaju o radu FERK-a za 2016. godinu, Analitičkom izvještaju o radu Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, Izvještaju Zdravstveno stanje stanovništva i zdravstvena zaštita u Federaciji BiH -2015. godina, Izvještaju o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za 2016. godinu (konsolidovani) i Izvještaju o izvršenju Finansijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2016. godinu (Anex I).

Kao posljednja tačka dnevnog reda previđeno je izjašnjavanje o izborima i imenovanjima.