Vahid Hećo
0

Zajedničkim radom može se pronaći rješenje za "Livtex"

FENA
Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Nediljko Rimac razgovarao je danas s federalnim ministrom energije, industrije i rudarstva Vahidom Hećom i njegovim suradnicima o problemima tvornice vunenih tkanina "Livtex" i Rudnika ugljena Tušnica.

Prema riječima federalnog ministra Heće, iako je situacija u tvornici teška zajedničkim radom županijske i federalne vlade može se pronaći rješenje za "Livtex".

Tijekom susreta zaključeno je da je potrebno formirati mješovito povjerenstvo čija će zadaća biti pripremanje postupka privatizacije Livtexa.

Povjerenstvo će činiti predstavnici Nadzornog odbora Livtexa, Sindikata, Agencije za privatizaciju HBŽ-a i Ministarstva gospodarstva, a u rad povjerenstva uključit će se i predstavnici Federalne agencije za privatizaciju i Federalnog ministarstva energetike, industrije i rudarstva.

Također, na sastanku je dogovoreno da županijska Vlada na sebe preuzme dugovanja za zdravstveno osiguranje, a federalna Vlada dugovanja prema bankama, Zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje i Poreznoj upravi.

Predsjednik Vlade Rimac nakon sastanka se zahvalio federalnom ministru na vremenu koje je izdvojio za razgovor o problemima Livtexa i Tušnice.

Tokom susreta istakao je da se rješavanjem problema tvornice vunenih tkanina "Livtex" rješava i problem RU Tušnica, jer je "Livtex" jedan o većih potrošača ugljena. Rok za realiziranje zaključka je 30 dana, a današnjem sastanku su prisustvovali i predstavnici SFOR-a.