UG "Akcija građana'
0

Zajednički u prevenciju maloljetničke delinkvencije

FENA
Želimo da u koncepciji projekata i politike koje vodi nova gradska administracija, imamo partnere u nevladinim organizacijama. Cilj nam je da od nevladinih organizacija napravimo pozitivan agens u cilju rješavanja problema za dobrobit građana Sarajeva, istakao je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen koji je danas sa saradnicima primio predstavnike Udruženja građana (UG) "Akcija građana" s predsjednikom Upravnog odbora Udruženja Darjanom Bilićem na čelu.

Predstavnici UG "Akcija građana" složili su se da se partnerstvo između Grada i ove nevladine organizacije, između ostalog, može razvijati, u zajedničkom djelovanju na prevenciji i suzbijanju maloljetničke delinkvencije, kroz projekte i posjete nadležnim i stručnim ustanovama.

Predstavnik UG Šemsudin Maljević je istakao da projekat prevencije maloljetničke delinkvencije među prioritetnim zadacima koje je ovo udruženje zacrtalo u programu. Direktni izbor gradonačelnika je, po njegovim riječima, drugo značajno pitanje na kojem će insistirati ovo Udruženje.

  • Želimo vladu koja će vladati i koja će biti odgovorna građanima. Također, želimo funkcionere koji će imati osjećaj lične, profesionalne i moralne odgovornosti. Mi nismo eksperti po pitanju maloljetničke delinkvencije. Mi smo samo građani koji su zabrinuti za budućnost ovog grada i zemlje. Jer kakva nam je danas mladost, takva će nam biti budućnost, istakla je Larisa Kurtović, članica UG "Akcija građana".

Behmen je pozdravio incijativu i buduću saradnju Grada s ovim Udruženjem te istakao kako se Grad uključio u akciju suzbijanja maloljetničke delinkvencije, saopćeno je iz Uprave Grada.