{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zajednička promocija diplomanata i magistranata 1. jula u "Zetri"

F
11.6.2007. u 15:25
0
0
Zajednička promocija diplomanata i magistranata 1. jula u "Zetri"
0
Zajednička promocija diplomanata i magistranata 1. jula u "Zetri"
Ovogodišnja svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta Sarajevo bit će održana 1. jula u olimpijskoj dvorani "Zetra" u Sarajevu, saopćeno je danas na pres-konferenciji u Rektoratu Univerziteta.
Zajednička promocija oko pet hiljada diplomanata i magistranata organizira se već treću godinu u Sarajevu. Ambicije su da preraste u manifestaciju - dan studenata Sarajeva, rečeno je na pres-konferenciji.

Univerzitet nastoji da u organizaciju sve više budu uključeni i studenti, pa će oni ove godine biti zastupljeni u takozvanom neoficijelnom, prvom dijelu manifestacije, dok je oficijelni dio posvećen samoj promociji.

Sve se osmišljava tako da protekne u akademskom ambijentu, kazao je generalni sekretar Univerziteta i član organizacionog odbora Zoran Selesković.

Prema trenutnim podacima, ove godine treba promovirati 4.517 diplomanata i magistranata. Očekuje se oko 10.000 posjetilaca u dvorani jer su pozivnice predviđene za roditelje i druge goste.

Promocija je zakazana za 12.00 sati, ali studenti treba da dođu u "Zetru" već u 10.30 i jave se predstavnicima svojih fakulteta kako bi organizirano ulazili u dvoranu i smještali se prema unaprijed određenom rasporedu mjesta za svaki fakultet. Roditelji će ulaziti u dvoranu u 11.00 sati i sjedit će odvojeno od studenata. Predviđena su tri ulaza u "Zetru" za tu priliku, saopćeno je na pres-konferenciji.

Kreacija neoficijelnog dijela programa u cijelosti je djelo studenata Akademije scenskih umjetnosti i Muzičke akademije te Akademskog kulturnog centra Univerziteta u Sarajevu.

Za oficijelni dio, koji počinje u 12.00 sati, nisu predviđena više od tri govornika.

Nastupit će Sarajevska filharmonija.

Pošto na Univerzitetu ima 23 fakulteta i akademija, za najbolja 23 studenta, po jednog sa svakog fakultata ili akademije predviđena su posebna priznanja i novčane nagrade. Prvih deset najuspješnijih dobit će Zlatnu značku Univerziteta Sarajevo i po 1.000 KM, a preostalih 13 Povelju Univerziteta i isti novčani iznos.

Nakon oficijelne zajedničke promocije, koja treba da završi u 14.00 sati, studenti i magistranti će na svojim fakultetima dobiti diplome pojedinačno.

Najveći sponzor najavljene manifestacije u "Zetri" bit će Vlada Kantona Sarajevo. Sponzor je i BH telecom, a u medijskom dijelu Studentski FM radio, FTV i TVBH1. Televizija Kantona Sarajevo direktno će prenositi promociju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: