{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zajednička koalicija srpskih stranka za Srebrenicu, ali bez SNSD-a

F
FENA
17.6.2008. u 13:48
0
0
Zajednička koalicija srpskih stranka za Srebrenicu, ali bez SNSD-a
0
Zajednička koalicija srpskih stranka za Srebrenicu, ali bez SNSD-a
Srpska demokratska stranka (SDS) uputila je potvrdu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH o predizbornim koalicijama u pet općina RS-a, Srebrenici, Brčkom, Bratuncu, Foči i Ribniku.
Kako je danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci saopćio Dragan Ćuzulan, generalni sekretar SDS-a, u Srebrenici je SDS u koaliciji kada je u pitanju izbor načelnika i jedinstvena lista odbornika pod nazivom "Savez srpskih stranaka Srebrenice" (SSSS).

Stranke učesnice ove koalicije su SDS, PDP, SRSRS, SRS " dr. Vojislav Šešelj" i Socijalistička partija.

U ovoj tzv. srpskoj koaliciji nema SNSD-a, iako je, naveo je Ćuzulan, i toj stranci bilo ponuđeno da da kandidate za zajedničku listu za Srebrenicu, s obzirom na to i da bošnjačke stranke izlaze s jedinstvenom listom, ne samo za Srebrenicu već prostor RS-a gdje postoji njihov interes.

Poziv SNSD-u da uđe u ovu koaliciju, naveo je, još stoji da bi „stranka koja je na vlasti iskoristila priliku da popravi štetu koju su napravili donošenjem posebnog izbornog pravila za Srebrenicu, te zbog činjenice i da postoje propusti u procesu registracije pa je pitanje da li će i tako ujedinjene srpske stranke uspjeti nešto ozbiljnije da naprave u toj općini“.

Ćuzulan, koji je i predsjednik izbornog štaba SDS-a za predstojeće izbore, pojasnio je da je formirana i zajednička lista odbornika za Brčko i to SDS-a, DNS-a, PDP-a i SRS RS-a.

U Bratuncu je formirana koalicija za načelnika u kojoj učestvuju SDS, SRS RS-a, SP, Stranka penzionera i DNS.

Također, u Foči je prijavljena koalicija za načelnika i tu su zajedno SDS i SRS RS, a peta koalicija je u Ribniku za načelnika i čine je SDS, SRS RS-a i PDP.

Ćuzulan je ponovio optužbe te stranke koje se odnose na, po njihovim saznanjima, zloupotrebe u Fondu zdravstvenog osiguranja RS-a, te da na centralnim tenderima za nabavku lijekova posao dobijaju isključivo preduzeća koja su po ukusu sadašnje vlasti i kontrolom SNSD-a, a ne ona preduzeća koja dostave najpovoljniju ponudu.

Potvrdio je i da su predstavnici policije obavili razgovor sa članovima SDS-a povodom ovih navoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: