Izmjena poslovnika
8

Zaimović: Prekosutra bi mogli razmatrati zakon o ublažavanju posljedica u FBiH

FENA
Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović kazao je da će danas jedina tačka dnevnog reda biti izmjena Poslovnika koja će omogućiti daljnji rad zastupnicima elektronskim putem.
"Već prekosutra možemo zakazati sjednicu na kojoj ćemo razmatrati Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, koji je stigao u parlamentarnu proceduru, kao i rebalans budžeta", kazao je Zaimović novinarima prije početka sjednice tog doma.

Naglasio je da izmjene Poslovnika neće pomoći poslodavcima niti zaposlenima, već služe samo kako bi Parlament FBiH brže procesuirao neophodne zakone i propise koje pošalje Vlada FBiH.

"Parlament FBiH nijednog trenutka nije bio kočnica za donošenje bilo kakvog propisa. Prvi smo parlament koji pravi ovakve izmjene i prvi koji će raditi efikasnije te se prilagoditi novim uslovima", naglasio je Zaimović.

Istakao je da je Kolegiji Stranke demokratske akcije (SDA) u tom domu jučer zasjedao te da su donijeli zaključak o pokretanju inicijative za smanjenje plaća funkcionerima. Smatra da taj iznos nije veliki kako bi se pomoglo privredi, ali je simboličan.