OO SDU BiH
0

Zahvalnica za sredstava namijenjena za izgradnju naselja "Zuko Džumhur"

FENA
Općinski odbor Socijaldemokratske unije (OO SDU) BiH Centar Sarajevo zahvalilo je danas vijećnicima Općine Centar na reakciji i pravilnom motiviranju općinske administracije u vezi s preusmjeravanjem 619.000,00 KM namijenjenih za izgradnju naselja "Zuko Džumhur" na području Mjesne zajednice Koševsko Brdo.

OO SDU BiH u današnjem saopćenju navodi da im nije jasno da je preusmjeravanje sredstava za određene projekte koji zbog nesposobnosti i nestručnosti općinske administracije stoje godinama, nije bilo moguće uraditi ranije, pa je iz zato preneseno 14,9 milona KM iz 2007. u 2008. godinu.

OO SDU BiH Centar ističe da je neshvatljivo i potpuno neprihvatljivo da služba za imovinsko pravne poslove, katastar i geodetske poslove, općine Centar nije u stanju da izvrši otkup imovine okarakterisane kao prostor od javnog značaja u konkretnom slučaju izgradnje naselja "Zuko Džumhur" na prostoru Mjesne zajednice Koševsko brdo do kraja ove godine.

Za ovakvu nesposobnost, indolentnost i nestručnost općinske administracije OO SDU BiH Centar direktno odgovornim smatra prvog čovijeka općine Centar, načelnika Dževada Bečirevića.

"Građani općine Centar ne bi trebali tolerisati ovako komotno ponašanje posebno općinskog načelnika i općinske administracije koja nema sluha za potrebe građana, koja se krije po bifeu općine od ljutitih građana i koja neuspijeva da potroši 14,9 miliona KM u 2007. godini", navodi se u saopćenju OO SDU BiH.