{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zahvaljujući volonterima preuređen dječiji park u Vitkovićima kod Goražda

24.8.2015. u 17:55
69
3
Zahvaljujući volonterima preuređen dječiji park u Vitkovićima kod Goražda
69
Grupa mladih ljudi iz Vitkovića kod Goražda zajedno sa volonterima udruženja Vir i uz finansijsku podršku Omladinske banke Goražde, potpuno je uredila dječiji park u naselju Vitkovići.
Tako su djeca iz ovog dijela općine Goražde dobila preuređen kutak za igru na mjestu koje je posljednjih godina bilo devastirano i bez adekvatnih rekvizita, a godinama ranije je važilo za jedan od najljepše uređenih parkova za djecu.

"Mi smo uputili nekoliko projekata Omladinskoj banci, a prihvaćen je ovaj jer osim radova na uređenju parka uključuje i niz edukativnih ekoloških predavanja, kaže Nedim Kunovac iz udruženja Vir.

Najveći dio projekta je već realizovan. Sa svega 2.000 KM izvršena je zamjena dotrajalih i ugradnja novih klupa, a postavljeno je sedam velikih i tri male ljuljaške, kao i ljuljaške na gumama.

Goraždnska firma Pop -inox je najveći dio posla već završila, no do potpunog uređenja dječijeg parka u Vitkovićima ostali su još manji dekorativni radovi.

"Park je bio devastiran i oštećen, a mališani trebaju prostor za igru. Riješili smo jedan problem na zadovoljstvo cijele zajednice. Planirali smo organizirati radionice i različite vrste edukacija u parku, između ostalog i povećanje svijesti o čuvanju parkova", kaže Kunovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: