Nijaz Golub
0

Zahtjev za ispitivanjem zagađenosti Buškog jezera

FENA
Predsjednik Općinskog vijeća (OV) Livna Nijaz Golub zatražio je od Vlade Hercegbosanske županije da poduzme potrebne mjere kako bi se ispitalo navodno zagađenje Buškog jezera radioaktivnim otpadom.

Golub je istaknuo da je informacija o zagađenosti tog jezera, koju su mediji nedavno objavili, izazvala veliku uznemirenost i zabrinutost lokalnog stanovništva.

U pismu koje je predsjednik OV-a uputio predsjedniku županijske Vlade Nediljku Rimcu stoji da je kolegij Općinskog vijeća razmatrao informaciju o radioaktivnom otpadu koji je prije desetak godina u bačvama iz helikoptera bačen u Buško jezero, a što je posebno zabrinulo mještane sela u okolici tog jezera.

"Budući da ispitivanje zagađenosti radioaktivnim otpadom nije u nadležnosti općine, predlažem da pokrenete postupak kod nadležnih institucija kako bi bila ispitana zagađenost Buškog jezera, te da o rezultatima obavijestite Općinsko vijeće kako bi o tome bili upoznati vijećnici i građani", navodi se u pismu predsjednika OV-a Livna upućenom predsjedniku Vlade HBŽ Nediljku Rimcu.