{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaev ponudio amnestiju VMRO u zamjenu za 2/3 većinu u Sobranju

F
FENA
15.10.2018. u 13:30
4
3
Zaev ponudio amnestiju VMRO u zamjenu za 2/3 većinu u Sobranju
4
Zaev ponudio amnestiju VMRO u zamjenu za 2/3 većinu u Sobranju
Makedonski premijer Zoran Zaev pozvao je poslanike u Sobranju na nacionalno pomirenje, a najuticajnijoj opoziciji VMRO-DPMNE kao gest dobre volje da glasaju za ustavne promjene u skladu sa Prespanskim sporazumom, ponudio je amnestiju za članove te stranke kojima se sudi za nerede u tom zdanju 27. aprila prošle godine.
"Sada je trenutak da oprostimo. Hajde da oprostimo sada kada je to najpotrebnije. Svi znamo da je vrhunac podjela i mržnje bio 27. aprila (prošle godine). Krvave slike poslanika obišle su svijet. Evo šanse za praštanje. Počnimo od 27. aprila... Znam da sve ima cijenu. Spreman sam da je platim. Nema budućnosti bez praštanja ovdje u parlamentu", rekao je između ostalog Zaev obraćajući se poslanicima.

Ponovio je da ne postoji bolji dogovor od postignutog sa Grčkom o novom imenu Makedonije i to, kako je rekao, svi znaju.

Premijer Zaev smatra da je današnja odluka, o prihvatanju ili odbijanju prijedloga vlade o otpočinjanju ustavnih izmjena koje uključuju promjenu ustavnog imena Makedonije, istorijski trenutak koji će prepričavati buduće makedonske generacije, prenosi Tanjug.

Pozvao je sve poslanike da jedni drugima pruže ruku i da prihvate otpočinjanje procesa ustavne revizije kako bi osigurali euroatlantsku integraciju Makedonije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: