Posjeta BiH
1.2k

Zaev doputovao u Sarajevo, na aerodromu ga dočekao Mektić uz počasni kordon

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Makedonski premijer Zoran Zaev doputovao je danas popodne u Sarajevo gdje će sutra održati brojne sastanke sa bh. zvaničnicima.

Predsjednika Vlade Makedonije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uz počasni kordon dočekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Zaeva će ujutro ispred zgrade institucija BiH dočekati predsjedavajući Vijeća ministara BiH, nakon čega će makedonska delegacija razgovarati sa delegacijom Vijeća ministara i potpisati dva važna sporazuma iz oblasti vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i kulture.

Uslijedit će sastanci sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odvojeni sastanci ministara Vijeća ministara BiH i ministara Vlade Republike Makedonije, kao i susret Zaeva i članova Predsjedništva BiH.

Po završetku susreta u Sarajevu, premijer Zaev otići će u Rotimlje kod Stoca gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

U večernjim satima posjetit će Stari most u Mostaru i prisustvovati manifestaciji Mostar Peace Connection te potpisati Mostarsku povelju mira.