BiH
0

Zadovoljavajuće izvršenje budžeta u prvoj polovini 2007. godine

FENA
Zeničko-dobojski kanton u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je prihode od 107 miliona KM, a rashodi su iznosili 95 miliona.

«Pozitivna razlika iznosi oko 12 miliona KM i kako je ovogodišnji budžet planiran u iznosu od 260 miliona KM, Vlada vjeruje da će ostvarenje iznositi oko 90 posto, odnosno da ćemo uspjeti ostvariti prihod od 234 do 235 miliona KM. O tome svjedoče i najnoviji podaci prema kojima nakon 36 radnih sedmica prilivi u budžet iznose 160 miliona KM, što je 88 posto od planiranog», nakon 27. sjednice Vlade ZDK-a, na kojoj je usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za period januar – juni 2007., izjavio je Mirsad Šaranović, ministar finansija ZDK-a.

Kantonalna Vlada pozitivnim je ocijenila Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja budžeta ZDK-a za 2006., koji je uradio Ured za reviziju institucija u BiH.

«Jedan smo od rijetkih kantona čiji je izvještaj ocijenjen pozitivnim. To je potvrda napora koje je ova vlada uradila u posljednjem periodu kako bi stabilizovala budžet koji iz godine u godinu bilježi rast», kaže ministar Šaranović.