{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zadovoljan sam rezultatima svog rada"

S
31.5.2009. u 16:30
0
36
"Zadovoljan sam rezultatima svog rada"
0
"Zadovoljan sam rezultatima svog rada"
Predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ u ostavci Nedžad Branković izjavio je danas da je bio svjestan rizika kada je preuzeo tu funkciju i da je više zadovoljan nego nezadovoljan rezultatima rada.
"U vrijeme mog predsjedavanja Vladom, uradili smo neke sistemske stvari u oblasti energetike, saobraćaja i komunikacija, a zatim smo istinski krenuli u reviziju socijalnog sektora i boračko-invalidske zaštite. Mislim da smo dali neke smjernice na koji način reformisati strukturu FBiH", rekao je Branković.

Gostujući u programu televizije OBN, Branković je ocijenio da su FBiH neophodne strukturne reforme kako bi mogla uspješno da funkcioniše i opstane kao sistem.

Branković je ponovio da, nakon njegovog odlaska, u budžetu FBiH ostaje više para nego dugovanja i da je konsolidovan račun trezora.

"Postavlja se pitanje zbog čega je FBiH u posljednje dvije godine u medijima predstavljana samo u negativnom kontekstu. Svi su priželjkivali da propadne FBiH i iza toga se vjerovatno krije neki politički koncept, a jedan dio medija je imao određeni programski cilj i zadatak", smatra Branković.

On je naveo da nema nikakvih ambicija da bude u vrhu SDA, ali da je u odnosima koji vladaju u toj stranci bio na strani Bakira Izetbegovića.

"Predsjednik SDA Sulejman Tihić i ja smo u ranijem periodu dobro sarađivali, ali već u njegovom drugom mandatu pojavile su se neke razlike između nas i, prema mojoj ocjeni, Tihić u prvom i drugom mandatu su dva različita čovjeka", rekao je Branković.

On je naglasio da ostaje u SDA, ali da će se malo pasivnije ponašati, a više posvetiti naučnom radu.

Prema njegovom mišljenju, novi premijer FBiH mora biti čovjek koji će imati ovlaštenja, a ne samo odgovornosti, puno energije i strpljenja kako bi se uspješno nosio sa svim zadacima i problemima koje nosi ta funkcija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: