{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zabrinutost zbog opasnih prijetnji Bakiru Hadžiomeroviću

F
11.11.2009. u 16:36
0
12
Zabrinutost zbog opasnih prijetnji Bakiru Hadžiomeroviću
0
Zabrinutost zbog opasnih prijetnji Bakiru Hadžiomeroviću
Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima izrazili su ozbiljnu zabrinutost zbog ponovnih i veoma opasnih prijetnji upućenih Bakiru Hadžiomeroviću, uredniku magazina "60 minuta“ Federalne TV.
Prijetnja likvidacijom, upućena kolegi Hadžiomeroviću, drastičan je atak na njegov život i profesionalni integritet, ali i sigurnost cijele njegove porodice, saopćile su danas ove organizacije.

Smatraju ovo najgrubljim pokušajem naručilaca nasilja da zaustave Hadžiomerovićevo novinarsko djelovanje i hrabro razotkrivanje različitih oblika kriminala u BiH.

Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima hitno zahtijevaju od MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave Federalne policije da poduzmu posebne mjere zaštite i spriječe svaku mogućnost ugrožavanja života Hadžiomerovića i njegove porodice.

Budući da su se u javnosti pojavile različite informacije o ovom slučaju, a imajući u vidu njegovu osjetljivost, ove organizacije zahtijevaju od nadležnih policijskih i istražnih organa da javnost obavijeste o mjerama koje poduzimaju u vezi s ovim slučajem, kao i o nalazima do kojih su došli.

Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima pozivaju sve međunarodne organizacije u zemlji, kao i Međunarodnu federaciju novinara (IFJ) u Briselu da stanu u zaštitu novinara Hadžiomerovića, ali i svih drugih novinara koji godinama trpe nasilje, suočavaju se s prijetnjama, političkim pritiscima i drugim oblicima ugrožavanja slobodnog obavljanja novinarskih zadataka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: