Izvještaj policije
20

Zabranu kretanja u Kantonu Sarajevo protekle noći prekršila 21 osoba, a mjeru izolacije njih 53

Dž. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati ujutro, policijski službenici u Kantonu Sarajevo protekle noći prekršajno su sankcionisali 21 osobu, kao i dvije osobe zbog kršenja zabrane kretanja starijma od 65 godina.

Osobama koje su zatečene u javnom prostoru za vrijeme policijskog sata, izrečene su novčane kazne od po 500 KM.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS tokom jučerašnjeg dana izvršili su 804 kontrole poštivanja mjera izolacije prema rješenjima nadležnih inspekcijskih organa. U 53 slučaja osobe kojima je izrečena mjera izolacije nisu zatečene na adresi.

"Od tih 53 slučaja, jedan broj se odnosi na osobe koje su promijenile mjesto boravka, jedan broj na osobe koje su se vratile u zemlje iz kojih su doputovali, zatim neki nisu dali tačne podatke o adresi stanovanja nadležnom inspekcijskom organu, dok pojedini nisu zatečeni na adresi stanovanja, iako im je ista mjesto prebivališta", kazao nam je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Podsjećamo, u narednim danima svi koji krše mjere izolacije i samozolacije će biti prisilno smješteni u policijski objekat u Suhodolu.