Borački zakon
5

"Zaboravljeni branitelji" odlučili nastaviti borbu: Posjećivat će predizborne skupove svih stranaka

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Tjerate nas da ponovo na ulici tražimo svoja prava, poručili su nakon večerašnjeg sastanka u šatoru pored graničnog prijelaza Bijača pripadnici Udruge "Zaboravljeni branitelji".

Uz prisustvo bivših boraca i članova iz Ljubuškog, Čapljine, Gruda, Jablanice i Posušja, sastanak je potrajao do dugo u noć, a odlučeno je da će ova udruga nastaviti se boriti za ostvarivanje svojih prava i ranije zascrtanih ciljeva.

Na sastanku su odabrani predstavnici za sutrašnji odlazak u Sarajevo i dalje usuglašavanje zahtjeva i planova za naredno djelovanje s predstavnicima Armije BiH, a planiran je odlazak i u Parlament Federacije BiH.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Zanimljivo je kako su Zaboravljeni branitelji odlučili da u narednom periodu posjećuju sve predizborne stranačke skupove i ostale aktivnosti koje stranke planiraju.

Kazali su da posljednji put pozivaju odgovorne da prestanu opstruirati donošenje zakona o pravima boraca, te kazali kao trenutnim ponašanjem tjeraju borce da pravdu ponovo potraže na ulicama.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Podsjećamo, zakon o pravima boraca usvojen je s razlličitim sadržajem u oba doma Parlamenta Federacije BiH, a sastanci Komisije za njegovo usuglašavanje nisu doveli do zadovoljavajućeg teksta i sve je vraćeno na početak.