GP Bijača
238

"Zaboravljeni branitelji": Igramo se s policijom, blokiramo cestu dok oni ne dovedu specijalce

Piše: R. D.
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Udruga "Zaboravljeni branitelji-borci BiH" danas je blokirala granični prelaz Bijača i kako su kazali za naš portal s policijom igraju igru živaca. Trenutno se nalaze u šatoru kojeg su podigli uz sam granični prijelaz, a od blokada ne odustaju.

"Igramo se s policijom cijelo vrijeme. Blokiramo prelaz na par sati dok oni ne dovedu specijalce, onda se povučemo. Kad se specijalci povuku, mi opet blokiramo cestu i tako u krug", kazao je za Klix.ba, Drago Grbavac, predsjednik Udruge "Zaboravljeni branitelji-borci BiH".

Grbavac kaže kako je udruženje koje vodi multietničko i da to smeta političarima, koji nastoje ubaciti razdor među njih, kao i generalno boračka udruženja koja se koordinirano bore za svoja prava.

"Mi djelujemo u dvadesetak općina i ukoliko je općina višenacionalna, takvo je i naše udruženje. Blokade koje su u toku i dešavanja zadnjih dana trn su u oku svima jer branitelji i borci, udruženja i HVO-a i Armije BiH nastupaju zajednički, koordinirano. To smeta svima onima koji su protiv zahtjeva populacije na kojoj je izgrađena ova država", kazao je za Klix.ba Grbavac.

Grbavac je još jednom ponovio kako branitelji od svojih zahtjeva neće odustati, kako vlast i policija nikad ne zna gdje će oni "udariti", te se zahvalio građanima na podršci. Mnogi, kazao nam je, donose hranu, piće i druge potrepštine braniteljima koji učestvuju u blokadama.