Pod lupom
30

"Zaboravljeni branitelji" bit će posmatrači na oktobarskim izborima

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Pripadnici Udruženja "Zaboravljeni branitelji", poznati po zahtjevima za poboljšanje pozicije boračke populacije, kao posmatrači će nadgledati ispravnost oktobarskih izbora. Bivši borci uspješno su prošli edukaciju i trening Koalicije Pod lupom i spremno čekaju 7. oktobar.

Kako su nam kazali, Koalicija Pod lupom je iz medija saznala da pripadnici ovog boračkog udruženja žele dati svoj doprinos regularnosti izbornog procesa te je sinoć u Ljubuškom organizirala edukaciju za izborne posmatrače kojoj su prisustvovali i drugi građani ove hercegovačke općine.

Drago Grbavac, predsjednik Udruženja "Zaboravljeni branitelji", kazao je kako je za ovu udrugu privlačna činjenica da nezavisni posmatrači rade za interese svih građana, dok stranački posmatrači rade samo za interese stranaka.

"Nama je glavni cilj vratiti povjerenje građanima i dokazati svima kako izbori mogu i moraju biti pošteni. Ljubuški je mala sredina, svi znamo kako su se u proteklim razdobljima odvijali izbori i koje su sve malverzacije radili birački odbori i stranački posmatrači. Čvrsto smo odlučili svemu tome stati na put", izjavio je Grbavac.