|

Zabilježena 82 prekršaja izolacije i policijskog sata u RS-u

Zabilježena 82 prekršaja izolacije i policijskog sata u RS-u
2
F
FENA
24.3.2020. u 11:32
5
komentara
2

dijeljenja
Zabilježena 82 prekršaja izolacije i policijskog sata u RS-u Foto: D. S./Klix.ba
Zabilježena su 82 prekršaja u vezi s vanrednom situacijom u posljednja 24 sata u Republici Srpskoj, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).
Zabranu kretanja osobama sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabranu kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 sati, u protekla 24 sata prekršilo je 80 građana u tom bh. entitetu.

Evidentirana su i dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Osoba D.K iz Prijedora je lišena slobode, jer je prekršila mjeru kućne izolacije, dok je M.S. uhapšen jer je prekršio naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te nije boravio na adresi koja je navedena u rješenju o izolaciji, izdatom na Graničnom prelazu Novi Grad.

Iz MUPRS-a apeluje na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u RS, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona "SARS-CoV-2“ i "COVID-19“ bolesti na teritoriji RS.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...