{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za zamjenu stolarije u OŠ "Osman Nakaš" 500.000 KM

F
12.10.2011. u 11:48
0
7
Za zamjenu stolarije u OŠ "Osman Nakaš" 500.000 KM
0
Za zamjenu stolarije u OŠ "Osman Nakaš" 500.000 KM
OŠ "Osman Nakaš"
Za sufinansiranje izgradnje školskih objekata na njenom području, Općina Novi Grad Sarajevo planira iz budžeta izdvojiti 500.000 KM.
U okviru tih sredstava predviđena je i zamjena stolarije na objektu OŠ "Osman Nakaš" na Čengić-Vili u iznosu od 200.934 KM, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Imajući u vidu da je školski objekt davno sagrađen te stolarija nije tipska radit će se stolarija po potrebnim mjerama čije će postavljanje u školski objekt početi 22. oktobra.

Osnovna škola "Osman Nakaš" izgrađena je prije 44 godine, 1967. godine, a pohađa je 548 učenika.

"Vrijeme je da se neko sjetio da realizuje ovaj projekt, a to je Općina Novi Grad Sarajevo, koja je osigurala novčana sredstva iako osnovno obrazovanje nije u njenoj nadležnosti", kazao je pomoćnik načelnika općine za obrazovanje Tajib Delalić.

Osim stolarije, direktor škole Srećko Zekić istaknuo je da bi trebalo iznaći sredstva i za postavljanje fasade i sanaciju izlomljenih betonskih ploča na ulazu u školu, jer predstavljaju opasnost za učenike i uposlenike škole.

Također u ovoj školi veliki problem predstavlja i sigurnost učenika pri prelasku dvosmjerne ulice ispred škole, gdje je potrebno postaviti "ležećeg policajca".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: