Iz budžeta Općine Novi Grad
0

Za zamjenu stolarije u OŠ "Osman Nakaš" 500.000 KM

FENA
OŠ  "Osman Nakaš"
OŠ "Osman Nakaš"
Za sufinansiranje izgradnje školskih objekata na njenom području, Općina Novi Grad Sarajevo planira iz budžeta izdvojiti 500.000 KM.

U okviru tih sredstava predviđena je i zamjena stolarije na objektu OŠ "Osman Nakaš" na Čengić-Vili u iznosu od 200.934 KM, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Imajući u vidu da je školski objekt davno sagrađen te stolarija nije tipska radit će se stolarija po potrebnim mjerama čije će postavljanje u školski objekt početi 22. oktobra.

Osnovna škola "Osman Nakaš" izgrađena je prije 44 godine, 1967. godine, a pohađa je 548 učenika.

"Vrijeme je da se neko sjetio da realizuje ovaj projekt, a to je Općina Novi Grad Sarajevo, koja je osigurala novčana sredstva iako osnovno obrazovanje nije u njenoj nadležnosti", kazao je pomoćnik načelnika općine za obrazovanje Tajib Delalić.

Osim stolarije, direktor škole Srećko Zekić istaknuo je da bi trebalo iznaći sredstva i za postavljanje fasade i sanaciju izlomljenih betonskih ploča na ulazu u školu, jer predstavljaju opasnost za učenike i uposlenike škole.

Također u ovoj školi veliki problem predstavlja i sigurnost učenika pri prelasku dvosmjerne ulice ispred škole, gdje je potrebno postaviti "ležećeg policajca".