Grad Sarajevo i četiri općine
0

Za vrijeme štrajka, dali svoja vozila za hitne potrebe građana

FENA
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen je danas na pres-konferenciji, upriličenoj povodom štrajka radnika GRAS-a, kazao da će Grad sa četiri gradske općine svoja vozila staviti na raspolaganje građanima koji imaju hitne potrebe.

On je kazao da su to, prije svega, bolesni, slabi i stariji.

Gradonačelnik je apelirao na građane da zbog toga što se radi o ograničenom broju vozila, nešto iznad 15, zovu samo ako to uistinu potrebno i da time pokažu odgovornost prema onim svojim sugrađanima koje u ovo vrijeme treba prevesti do bolnice ili na neki drugi način im treba pomoć.

„Broj telefona na koji se građani mogu obratiti je 221-085. To je hitno uspostavljena dispečerska linija, jedinstvena za sve općine i za grad u cjelini. U hitnim konsultacijama s načelnicima općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad oformili smo taj vozni park koji će se najvjerovatnije, ako ovo potraje, proširiti za par vozila u toku sutrašnjeg ili preksutrašnjeg dana“, kazao je gradonačelnik Behmen.

Želimo, dodao je, pomoći onoliko koliko se može pomoći.

„Ne vidimo niti znamo kad će se ljudi iz GRAS-a i Vlade Kantona dogovoriti o nečemu što je davno regulirano odnosima između njih. Ne mogu da ne iskažem, kao gradonačelnik, svoje nezadovoljstvo da se to desilo na Dan Sarajeva. Taj dan je svijetla tradicija ovoga grada i ne bi se smjeli, mislim i na Vladu i na radnike GRAS-a, poigravati jednim takvim danom“, kazao je Behmen.