Bez padavina
5

Za vrijeme Sarajevo Film Festivala sunčano i toplo

M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za razliku od prethodnih godina, najveći događaj u glavnom gradu BiH Sarajevo Film Festival ove godine će pratiti povoljni vremenski uvjeti. Padavine nisu predviđene tokom trajanja festivala, a prema sadašnjim prognozama, temperature će rasti do 34 stepena.

Prema srednjoročnoj prognozi koju je danas objavio Federalni hidrometeorološki zavod, od 15. augusta pa do kraja mjeseca izgledno je stabilno vrijeme, bez padavina.

Već od srijede prognozira se pad temperatura za 10°stepeni. Ugodnije vrijeme zadržat će se do 19. augusta, kada će se jutarnje temperature u Bosni kretati od 10 do 15, a dnevne od 24 do 29 stepeni dok će u Hercegovini jutarnje biti od 18 do 23, a dnevne od 27 do 30 stepeni celzija. Od 20. augusta temperature će biti više za nekoliko stepeni u odnosu na protekli period, navode iz FHMZ-a.

Na dan otvorenja SFF-a, 16. augusta, u Sarajevu će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura bit će oko 11 stepeni, a najviša dnevna do 24.

Prema podacima AccuWeathera, tokom sljedeće sedmice u glavnom gradu BiH bit će sunčano vrijeme s temperaturama do 34 stepena, a moguće padavine u vidu pljuska očekuju nas eventualno 23. augusta kada će dnevna temperatura iznositi 29 stepeni. Noći će biti ugodne i vedre, tako da će ugođaj SFF-a biti potpun.

Svima koji će pratiti SFF savjetuje se da tokom dana zaštite glavu i tijelo od direktnog sunca, piju dovoljno tekućine i nose laganiju odjeću od prozračnih materijala.