{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Za vladu RS novi zakon o javnim nabavkama u BiH "konfuzan i nejasan"

F
FENA
1.3.2012. u 17:12
0
6
Za vladu RS novi zakon o javnim nabavkama u BiH "konfuzan i nejasan"
0
Za vladu RS novi zakon o javnim nabavkama u BiH "konfuzan i nejasan"
Vlada Republike Srpske (RS) ocijenila je kao "konfuzan i nejasan" Nacrt zakona o javnim nabavkama u BiH pripremljenim od nadležne bh. agencije.
Uz primjedbe na taj zakonski akt, entitetska vlada traži, prije upućivanja u parlamentarnu proceduru, organiziranje posebnih okruglih stolova na kojima bi bila raspravljana pojedina poglavlja ovog, kako je saopćeno, složenog zakona.

Na sjednici u Banjoj Luci Vlada RS je podržava usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa principima EU koje će dinamički pratiti trenutan status BiH u procesu pridruživanja.

"Vlada RS, shodno ranijim zaključcima po ovom pitanju, smatra da se institucije za primjenu zakona moraju prilagoditi ustavnoj strukturi BiH i nadležnostima propisanim Dejtonskim mirovnim sporazumom", stoji u saopćenju nakon sjednice.

Podržavajući potrebu smanjivanja birokratskih procedura, poboljšanja transparentnosti i ostvarenja "veće vrijednosti za javni novac", Vlada RS stoga smatra da predloženi nacrt nije, u mjeri u kojoj to dozvoljava trenutni status BiH u procesu pridruživanja, prilagođen potrebama poslovne zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: