Jutra hladna, dani topli
19

Za vikend uglavnom sunčano vrijeme, od ponedjeljka snijeg na planinama

Piše: M. N.
Foto: Mahalla.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Foto: Mahalla.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Smjena sunčanih intervala i tamnih oblaka očekuje nas ovog vikenda, ali već od početka radne sedmice uslijedit će naoblačenje i očekuju nas kiša i snijeg na planinama.

Prema informacijama Federalnog hidrometerološkog zavoda u subotu će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje može pasti vrlo malo kiše. U Hercegovini će biti sunčano, uz nešto oblačnosti na sjeveru. Puhat će hladan vjetar sjevernog smjera. Jutarnje temperature kretat će se od dva do sedam stepeni, na jugu od devet od 14 stepeni, dok će se dnevne temperature kretati od 14 do 19, na jugu od 22 do 25 stepeni.

U nedjelju će biti sunčano vrijeme s povremenom naoblakom u Bosni. Jutarnje temperature će biti niže od dva do tri stepena, dok će dnevne pasti za jedan stepen.

Jutro prvog dana radne sedmice bit će sunčano, ali tokom poslijepodneva slijedi naoblačenje koje će u utorak usloviti kišu. Na vrhovima planina može pasti i snijeg. Dnevne temperature kretat će se od 17 do 22 stepena.

U utorak će biti oblačno sa kišom, a na vrhovima planina sa snijegom. Jutarnje temperature će biti dosta više u odnosu na prethodne dane, od pet do devet, na jugu od 11 do 15 stepeni. Dnevne temperature kretat će se od osam do 14, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Prema srednjoročnoj prognozi, u prvoj sedmici oktobra, prema raspoloživim modelima, očekuje se nastavak stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Više sunčanih intervala moguće je u Hercegovini. Prognozirane temperature zraka bit će nešto više u odnosu na posljednju sedmicu septembra. Najniže temperature zraka imat će vrijednosti između četiri i 12, a maksimalne temperature od 14 do 22 stepena.

Accuweather predviđa da će oktobar biti topao s oblačnim vremenom i povremenim sunčanim intervalima.