U julu sunčano
18

Za vikend u BiH povremeni pljuskovi s grmljavinom, temperature do 32 stepena

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Topla jutra i još topliji dani očekuju nas i tokom ovog vikenda. Za razliku od prethodnih dana, mogli bi nas iznenaditi pljuskovi s grmljavinom koji će donijeti kratkotrajno osvježenje.

Subotnje jutro u BiH osvanut će s tamnijim oblacima, kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini zemlje. Do podneva će doći do razvedravanja. Lokalni pljuskovi mogući su na istoku Bosne tokom poslijepodneva. Jutro će biti toplo s temperaturama od 13 do 18, na jugu do 24, a dnevne od 26 do 32 stepena.

Nedjelja će biti sunčana, ali navečer će doći do postepenog naoblačenja koje će ponovo donijeti kišu, pljuskove i grmljavinu u istočnim, sjeveroistočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature će biti niže za dva stepena, dok u dnevnim neće biti promjena.

Prvi radni dan bit će oblačan i kišovit, ali razvedravanje će uslijediti tokom dana. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 30 stepeni.

Prema podacima Accuweathera, i narednih dana preovladavat će sunčano i toplo vrijeme.

Kako je ranije objavio Federalni hidrometeorološki zavod u dokumentu "Dugoročna prognoza", početkom jula (od 1. do 12.) zadržat će se nestabilno vrijeme s padavinama u vidu lokalnih pljuskova. Minimalne temperature zraka u navedenom periodu u Bosni bit će od 12 do 17, a u Hercegovini od 16 do 21 stepen, dok će dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 30, a na jugu naše zemlje i do 33 stepena celzija.