BiH
0

Za vanredno održavanje cesta na području Općine Novo Sarajevo 212.000 KM

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme Sarajevoputevi Nataša Fazlić 18. jula ove godine potpisali su Ugovor o vanrednom održavanju cesta na području Općine Novo Sarajevo.

U okviru navedenih radova izvršit će se sanacija dijela saobraćajnice u ulici Bulevar Meše Selimovića (dužini od oko 230 m), zatim sanacija ulice Kupreška (u dužini od oko 460 m), te dijela ulice Ruđera Boškovića (u dužini od oko 270 m).

Na navedenim lokacijama u potpunosti će se izvršiti zamjena kolovoza, zatim nivelacija šahtova, te izmjena ivičnjaka, odnosno prelaganje postojećih, nakon čega će se izvršiti presvlačenje novog kolovoznog zastora. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 212.544 KM.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je ovo samo mali segment onoga što Općina Novo Sarajevo realizira, a kada je u pitanju održavanje saobraćajnica i saobraćajnih objekata.

"Ove godine u Budžetu Općine planirano je više od 2. 000. 000 KM za tekuće i vanredno održavanje cesta, zatim sanaciju staza i trotoara, izgradnju kružnih tokova, izgradnju parkinga, postavljanje zvučne saobraćajne signalizacije na najfrekventnijim raskrsnicama i slično", istakao je načelnik Koldžo.