{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora

F
12.12.2006. u 23:42
0
1
Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora
0
Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora
Krivično vijeće Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Asim Pezer, izreklo je u utorak Midheti Halilović (26) iz sela Kahrimani, općina Zenica, zatvorsku kaznu od 18 godina za krivično djelo ubistva dvoipogodišnje kćerke Sare.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zločin se dogodio 13. septembra u selu Kahrimani, gdje je optužena živjela sa suprugom Zijadom i kćerkom Sarom.

«Kako je neosporno utvrđeno da optužena nije duševno zaostala osoba i uzimajući u obzir više otežavajućih okolnosti, Sud je odlučio da je Midheta Halilović ovo djelo učinila s umišljajem. Majka ne može imati razlog da ubije vlastito dijete i zbog toga je osuđena na strogu kaznu», prilikom čitanja presude izjavio je sudija Pezer.

Optužena Midheta Halilović i njena braniteljica po službenoj dužnosti Azijada Mujkić, nakon što dobiju optužnicu, imaju pravo žalbe o kojoj će eventualno odlučivati Vrhovni sud FBiH.

Midheta Halilović priznala je da je 13. septembra od 19.00 do 19.30 sati na njivi iznad kuće udarajući kćerku rukama, snažno je stegla u predjelu vrata usljed čega je nastupila smrt gušenjem i da je nakon toga tijelo ubijene kćerke sakrila na lokalitetu Husejnov potok, gdje je djevojčica pronađena 28. septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: