{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora

F
12.12.2006. u 23:42
0
1
Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora
0
Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora
Krivično vijeće Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Asim Pezer, izreklo je u utorak Midheti Halilović (26) iz sela Kahrimani, općina Zenica, zatvorsku kaznu od 18 godina za krivično djelo ubistva dvoipogodišnje kćerke Sare.
Zločin se dogodio 13. septembra u selu Kahrimani, gdje je optužena živjela sa suprugom Zijadom i kćerkom Sarom.

«Kako je neosporno utvrđeno da optužena nije duševno zaostala osoba i uzimajući u obzir više otežavajućih okolnosti, Sud je odlučio da je Midheta Halilović ovo djelo učinila s umišljajem. Majka ne može imati razlog da ubije vlastito dijete i zbog toga je osuđena na strogu kaznu», prilikom čitanja presude izjavio je sudija Pezer.

Optužena Midheta Halilović i njena braniteljica po službenoj dužnosti Azijada Mujkić, nakon što dobiju optužnicu, imaju pravo žalbe o kojoj će eventualno odlučivati Vrhovni sud FBiH.

Midheta Halilović priznala je da je 13. septembra od 19.00 do 19.30 sati na njivi iznad kuće udarajući kćerku rukama, snažno je stegla u predjelu vrata usljed čega je nastupila smrt gušenjem i da je nakon toga tijelo ubijene kćerke sakrila na lokalitetu Husejnov potok, gdje je djevojčica pronađena 28. septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: