Sutra objava konkursa
47

Za stipendije 1.930 djece pripadnika boračke populacije u KS izdvojen milion i 737.000 KM

A. Z.
Hajrudin Grabovica
Hajrudin Grabovica
Vlada KS je na jučerašnjoj sjednici donijela rješenje o imenovanju v. d. predsjednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Fonda Ikre, što znači da su stečeni uslovi za raspisivanje javnog poziva za dodjelu stipendija djeci pripadnika boračke populacije.

Konkurs će biti objavljen sutra (21. novembar).

"Upravni odbor je odmah jučer donio odluku o imenovanju direktora koji raspisuje konkurs za stipendiranje. Konkurs će sutra biti objavljen, a u budžetu Ministarstva za boračka pitanja KS izdvojen je milion i 737.000 KM za stipendiranje 1.930 djece", kazao je ministar Hajrudin Grabovica.

Istakao je da će konkurs biti otvoren do 9. decembra, a da će zbog kašnjenja stipendije biti isplaćene od septembra do decembra.

Smajo Halilović
Smajo Halilović

Direktor Fonda Smajo Halilović kazao je da je od osnivanja fonda Ikre do ove godine pravo na stipendije ostvarilo ukupno 70.000 djece. Pozvao je sve zainteresovane da se i obaj put prijave te da aplikacije, zbog aktuelne epidemiološke situacije, šalju poštom.

Rješenjem Vlade, v. d. predsjednika i članovi Upravnog i Nadzornog odbora fonda imenovani su najduže na period od tri mjeseca. Na poziciju v. d. predsjednice Upravnog odbora Fonda imenovana je Belma Adilović, dok su za v. d. članova UO imenovani Edin Nukić i Sanela Šljivo. U Nadzorni odbor fonda imenovani su v. d. predsjednika Velid Imamović, te v. d. članova Denijal Grbo i Admir Vlahovljak.