BiH
0

Za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija vlada Tuzlanskog kantona izdvojila 8 miliona i 200 hiljada km

FENA
Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Program korištenja bespovratnih novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite Tuzlanskog kantona u 2008. godini. Za ove namjene u budžetu Tuzlanskog kantona za 2008. godinu predviđeno je 8.200.000 KM.

Za jednokratnu dodjelu bespovratnih novčanih sredstava porodicama šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca planirano je 7.336.000 KM. Porodicama šehida i poginulih boraca bit će dodijeljeno 2.387.000 KM, ratnim vojnim invalidima 2.289.800 KM i demobilisanim borcima 2.659.200 KM.

Vlada je danas usvojila i Uredbu o utvrđivanju uvjeta, kriterija i postupaka po kojima će biti odobravana sredstva za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihovih porodica.

Za poboljšanje stambenog zbrinjavanja stopostotnih RVI-a, subvencioniranje kamata na stambene kredite poslovnih banaka, u skladu s potpisanim ugovorima, utvrđenim kriterijima i provedenim procedurama, postupke započete u proteklom periodu koji nisu okončani i druge nepredviđene i interventne situacije za pomoć u stambenom zbrinjavanju Ministarstvo za boračka pitanja će rasporediti 864.000 KM, po posebnom programu i propisu Vlade Tuzlanskog kantona.