{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za spomenik prirode Skakavac 68.500 KM

F
16.5.2007. u 13:56
0
0
Za spomenik prirode Skakavac 68.500 KM
0
Za spomenik prirode Skakavac  68.500 KM
Skakavac
Na lokalitetu Ravne-područje spomenika prirode Skakavac u Sarajevu danas je potpisan Protokol o unapređenju zaštićenog područja spomenika prirode vodopad Skakavac, vrijedan 68.500 KM.
Projekt predstavlja osnovu za razvoj ruralnog turizma u dijelovima općina Stari Grad i Centar na osnovu povećanog interesa i potreba domaćih i stranih turista koji posjećuju prirodnu atrakciju vodopad Skakavac.

-Već se priprema tenderska dokumentacija, a prva faza projekta obuhvatit će predstavljanje i izradu odgovarajućeg materijala za afirmaciju tog područja. Realizacijom projekta razvit će se novi turistički kapaciteti i sadržaji koji će poboljšati turističku ponudu Grada Sarajeva, ali i sarajevske makroregije -kazao je Agenciji Fena koordinator projekta Haris Borić iz Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA.

Protokol su potpisali gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, ministar prostornog uređanja Kantona Sarajevo Abid Jusić, predstavnici općina Centar i Stari Grad, predstavnici kantonalnih zavoda za planiranje razvoja, izgradnju i zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, te Sarajevošuma i SERDA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: