Proljetni radovi
49

Za sedam dana akcije Park očistio dvanaest naselja i ulica u Sarajevu

FENA
Foto: Vlada KS
Foto: Vlada KS
U prvih sedam dana akcije "Vrijeme je da čistimo" radnici preduzeća Park računajući biootpad i komunalno smeće očistili su i s lokacija predviđenih akcionim planom odvezli nekoliko desetina tona otpada.

Radnici preduzeća Park od subote do danas očistili su i završili uređenje zelenila u prvih dvanaest naselja i ulica, kako je i predviđeno Akcionim planom, a svi radovi na terenu protekli su bez ikakvih problema.

Istovremeno su od 20. aprila do danas na području pet općina trajali radovi na prikupljanju smeća, košnji i izgrabljivanju trave, okopavanju zemljišta i uređenju cvjetnih gredica, ružičnjaka i nasada žive ograde i drugog ukrasnog grmlja, a shodno raspoloživoj mehanizaciji i uporedo realiziranim redovnim poslovim, prikupljani su i odvoženi kamioni prepuni smeća.

Akcija osim radnih dana bit će realizirana i drugu subotu zaredom, tako će ujutro radnici Parka biti u naselju Višnjik, ulici Zaima Šarca, na Trgu heroja, u Dobrinji C5, Bulevaru Mimar Sinana, na Otesu, u Lužanima i u ulici Tome Mendeša.

Od ponedjeljka 29. aprila novih 10 lokacija bit će zadatak radnika Parka uključenih u veliku proljetnu akciju, a plan je da od prvog radnog dana iduće sedmice pa do petka, 3. maja budu očišćene lokacije na Višnjiku, Marijin dvoru, Trgu heroja i Zmaja od Bosne, na Mojmilu, Bulevaru Meše Selimovića, Na Otesu, Stupu, Bulevaru Mimar Sinana i ulici Feriza Merzuka.

Kako i predviđa Akcioni plan Parka i tokom maja, pa sve do 22. juna ukupno će biti očišćeno 80 lokacija u četiri gradske i dvije prigradske općine (Ilidža i Vogošća).

Velika ispomoć radnicima i mehanizaciji Parka jesu i osobe angažirane po projektu "Javni radovi" koji su putem JU "Služba za zapošljavanje" dio Parkovog tima naredna dva mjeseca, a njihova mjesečna naknada iznosit će po 800 KM, saopćeno je iz KJKP Park.