Sulejman Tihić
0

Za sada bez razgovora lidera o ustavnim reformama

SRNA
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić rekao je danas da on i lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović za sada neće razgovarati o ustavnim reformama, pa tako ni na sastanku u Mostaru.

"Parlamentarna skupština BiH treba da uradi dio svog posla, pa ćemo se mi u jednoj fazi kasnije, nakon svih diskusija, eventualno uključiti kako bi političku volju preciznije definisali i usaglasili. Mi smo na jedan način ustavnu materiju i reformu uveli u institucije BiH. To ne oslobađa političke lidere da se u određenim fazama tih rasprava uključe i pomognu oko iznalaženja konačnih rješenja", izjavio je Tihić novinarima u Sarajevu.

Odgovarajući na pitanje o čemu će u utorak, 31. marta, u Mostaru razgovarati sa Dodikom i Čovićem, Tihić je rekao da oni nemaju nikakav poseban sastanak.

"U utorak idemo na sajam i to je prilika da se sretnemo i razgovaramo o nekim tekućim pitanjima. Imaćemo i zajednički susret sa premijerom Hrvatske Ivom Sanaderom", istakao je Tihić.