{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za reformu zdravstva utrošeno 13,5 miliona KM

S
9.7.2009. u 10:04
0
0
Za reformu zdravstva utrošeno 13,5 miliona KM
0
Za reformu zdravstva utrošeno 13,5 miliona KM
Foto: Sarajevo-x.com
U okviru projekta reforme zdravstva u Federaciji BiH do sada je opremljeno 270 i rekonstruisane su 243 ambulante porodične medicine, za šta je utrošeno 13,5 miliona KM, izjavio je ministar zdravstva FBiH Safet Omerović.
On je naveo da je za edukaciju 920 ljekara i 1.200 medicinskih sestara utrošeno 1,8 miliona kanadskih dolara i da su u ovom periodu stvoreni uslovi da edukaciju od 1. januara naredne godine preuzmu stručnjaci u FBiH.

Omerović je rekao da će to podrazumijevati novi način plaćanja zdravstvenih usluga, odnosno da će se plaćati na osnovu broja timova porodične medicine, što će kantonalnim zavodima za zdravstveno osiguranje nametnuti obavezu da zajedno s timovima zaključe posebne ugovore.

On je podsjetio da se reforma u zdravstvu i jačanje primarne zdravstvene zaštite u FBiH intenzivno provodi kroz Projekat jačanja zdravstvenog sektora (HSEP), koji sredstvima IDA kredita Svjetske banke, Razvojne banke Savjeta Evrope, te federalnih i kantonalnih vlada već nekoliko godina provodi Ministarstvo zdravstva FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: