Zdravko Krsmanović
0

"Za ravnomjerniji razvoj RS"

SRNA
Zdravko Krsmanović (Foto: Arhiv/Reuters)
Zdravko Krsmanović (Foto: Arhiv/Reuters)
Predsjednik Nove socijalističke partije (NSP) Zdravko Krsmanović rekao je večeras u Zvorniku da će se zalagati za ravnomjerniji razvoj Republike Srpske (RS).

Krsmanović je na predizbornom skupu ove stranke rekao da je neophodno da u ovoj državi bude besplatno školstvo i besplatno zdravstvo, te socijalna zaštita kakva je bila u prethodnoj državi.

Govoreći o podršci drugim partijama, odnosno kandidatima  na oktobarskim izborima, Krsmanović je rekao da očekuje od lidera Partije demokratskog progresa Mladena Ivanića da se izjasni kakve su njegove ambicije na putu ka Evropskoj uniji i da li on i u kom kapacitetu može doprinijeti da postanemo dio evropskog civilizacijskog kruga. 

"Od kandidata Srpske demokratske stranke za predsjednika RS Ognjena Tadića tražimo da kaže da neće dati mandat nikome iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata", rekao je Krsmanović i dodao da će NSP samo pod tim uslovima podržati ove kandidate. 

Nosilac liste NSP za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice pet Momčilo Stevanović istakao je da će se zalagati, ukoliko bude izabran za poslanika, za poboljšanje uslova za rad u zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, jer je dosta ljudi ostalo bez posla. 

Govorili su i drugi poslanički kandidati za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom Parlamenta BiH.